ΑΝΤΡΕ ΑΕΒΕ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Η δραστηριότητα της ΑΝΤΡΕ Α.Ε.Β.Ε. ξεκινάει το 1973 με την μορφή ατομικής επιχείρησης, με την επωνυμία ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ , η οποία ασχολήθηκε με την εισαγωγή και χονδρεμπόριο ηλεκτρικών ειδών (ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα, ρολόγια, hi-fi συστήματα κ.α.), με έδρα επί της οδού Κεραμεικού 84 στήν ομώνυμη συνοικία.

 

Από το 1975 και το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι του πρωτοπόρου σε εμπορικές ιδέες του Κου Ανδρεάδη Λεωνίδα του Ιωάννη σε Σιγκαπούρη, Χόγκ-Κόγκ, Ταιπέϊ, Κορέα και Ιαπωνία (Τόκυο-Οζάκα), άρχισαν οι συνεργασίες και εισαγωγές με μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους.

 

Η εταιρεία το 1977, μετατρέπεται σε Ε.Π.Ε., με την επωνυμία ΑΝΤΡΕ Ε.Π.Ε. , ενώ τον Ιανουάριο του 1980 λαμβάνει την σημερινή νομική της μορφή ώς ΑΝΤΡΕ Α.Ε.Β.Ε.και επεκτείνει τις εισαγωγές της από τούς μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού (CONTEC, NAMCO, CASIO κ.α.).

 

Το έτος 1981, η εταιρεία στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της, μεταφέρεται στό πενταόροφο κτίριο επί της οδού Ευμολπιδών 23 στόν Βοτανικό, παράλληλα με την αύξηση των πωλήσεων σε T.V. & Video.

 

Καθώς οι μεταβολές των καιρικών συνθηκών στήν Ελλάδα άρχισαν να γίνονται ευδιάκριτες από το 1987 και μετέπειτα, η ΑΝΤΡΕ Α.Ε.Β.Ε. ξεκίνησε την εισαγωγή κλιματιστικών μηχανημάτων από τούς πλέον επώνυμους οίκους του εξωτερικού (TOSHIBA-HITACHI κ.α.).

 

Η συνεχής αύξηση των πωλήσεων μαζί με την άψογη υποστήριξη τους, οδήγησε το 1995 στήν χορήγηση της αντιπροσωπίας της TOSHIBA Ιαπωνίας, η οποία αναβαθμίστηκε σε επίσημη από το 1996 έως και το 2001, όταν η TOSHIBA εξαγοράστηκε από την CARRIER. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών, αλυσίδες όπως η ΣΕΗΟΣ, ΕΛΕΚΤΡΟΝΕΤ , ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κ.α., ήταν σταθεροί πελάτες της ΑΝΤPΕ Α.Ε.Β.Ε. για τα συστήματα κλιματισμού εισαγωγής της.

 

Το έτος 2000 η εταιρεία μεταφέρθηκε στο ιδιόκτητο κτίριο εμβαδού 3.500 τ.μ. στόν Άγιο Στέφανο Αττικής, στό οποίο στεγαζόμαστε μέχρι και σήμερα.

 

Παράλληλα απο το 2001 και μετέπειτα, συνεχίζει την εισαγωγή και εμπορία κλιματιστικών συστημάτων, από τις ανερχόμενες υπερδυνάμεις τού χώρου TOYO & TCL Κίνας, ενω παράλληλα επεκτείνει τις δραστηριότητές της από το 2002, σε εισαγωγές επίπλων και βάσεων για T.V., DVD, VIDEO Hi-fI κ.α.

 

Το 2003 και στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής της, η ΑΝΤΡΕ Α.Ε.Β.Ε. προχωρά στήν εισαγωγή με αποκλειστική συνεργασία από την TCL, ηλεκτρονικών λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι το 2010, ενω απο το 2015 και έπειτα, γίνεται πρωτοπόρος στόν χώρο του φωτισμού LED με την επιικυρωμενη ονομασια ASA ELECTRON , με προϊόντα κορυφαίων οίκων του εξωτερικού.

Η ΑΝΤΡΕ ΑΕΒΕ μετά τον απροσδόκητο θάνατο του ιδρυτή της το 2022, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με την Κα Άννα Ανδρεάδη- Γραμματικου στα ηνία της.